• 80 gram gepasteuriseerd eiwit
  • 160 gram suiker
  • 240 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur!)
  • 50 gram witte chocolade
  • Met deze crème kun je je taarten superstrak afsmeren
  • Ook is deze crème heel goed als vulling te gebruiken
  • En je kunt de witte chocolade achterwege laten of vervangen voor een smaakstof
  • Verwarm de witte chocolade au-bain-marie
  • Als de chocolade gesmolten is dan zet het weg
  • Verwarm suiker en eiwit ook au-bain-marie
  • Mix dit mengsel 5 minuten met de handmixer totdat de suiker helemaal is opgelost
  • Wrijf een beetje eiwit tussen je duim en wijsvinger, je mag dan geen korrels meer voelen
  • Het mengsel moet tussen de 35 en 37 graden zijn
  • Als de suiker is opgelost, mix je het mengsel ongeveer 10 minuten met een garde
  • Het mengsel koelt af en het eiwit wordt stijf
  • Vervang de garde voor de vlinder in je keukenmachine en doe je de boter er klontje voor klontje bij
  • Daarna voeg je de gesmolten chocolade toe (let op deze mag niet te warm zijn!) en mix je het mengsel nog eens 10 minuten
  • Het wordt nu een romige, heerlijke massa!
  • Klaar is je crème