- 80 gram gepasteuriseerd eiwit
- 160 gram suiker
- 240 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur!)
- 50 gram witte chocolade
- Met deze crème kun je je taarten superstrak afsmeren
- Ook is deze crème heel goed als vulling te gebruiken
- En je kunt de witte chocolade achterwege laten of vervangen voor een smaakstof
- Verwarm de witte chocolade au-bain-marie
- Als de chocolade gesmolten is dan zet het weg
- Verwarm suiker en eiwit ook au-bain-marie
- Mix dit mengsel 5 minuten met de handmixer totdat de suiker helemaal is opgelost
- Wrijf een beetje eiwit tussen je duim en wijsvinger, je mag dan geen korrels meer voelen
- Het mengsel moet tussen de 35 en 37 graden zijn
- Als de suiker is opgelost, mix je het mengsel ongeveer 10 minuten met een garde
- Het mengsel koelt af en het eiwit wordt stijf
- Vervang de garde voor de vlinder in je keukenmachine en doe je de boter er klontje voor klontje bij
- Daarna voeg je de gesmolten chocolade toe (let op deze mag niet te warm zijn!) en mix je het mengsel nog eens 10 minuten
- Het wordt nu een romige, heerlijke massa!
- Klaar is je crème