Recept om een taart van 20 cm rond te drippen
- 100 gram witte chocolade (liefst callebaut)
- 45 gram room (liefst 35 % vet)
- eventueel kleurstof voor chocolade (bijv. Progel)
- witte chocolade, liefst callebaut, maar een reepje kan ook
- slagroom van tenminste 35% vet, ik neem altijd de lang houdbare slagroom
- chocolade kleurstof, Progel, Funcolors of poederkleurstof (geen Wilton)
- Smelt een beetje chocolade met kleurstof, als dit gesmolten is voeg dan de rest van de chocolade toe
- Zorg dat er geen water bij de chocolade komt, daar kan chocolade niet tegen
- Als de chocolade gesmolten is, voeg je de slagroom toe en blijf je roeren tot je een gladde substantie krijgt
- Giet de ganache in een spuitflesje om te laten afkoelen tot ongeveer 25 graden
- Zorg dat je taart koud is!!
- Drippen maar.
- Op Facebook, Youtube en Instagram staan filmpjes hoe wij een taart drippen.