Recept om een taart van 20 cm rond te drippen

  • 100 gram witte chocolade (liefst callebaut)
  • 45 gram room (liefst 35 % vet)
  • eventueel kleurstof voor chocolade (bijv. Progel)
  • witte chocolade, liefst callebaut, maar een reepje kan ook
  • slagroom van tenminste 35% vet, ik neem altijd de lang houdbare slagroom
  • chocolade kleurstof, Progel, Funcolors of poederkleurstof (geen Wilton)
  • Smelt een beetje chocolade met kleurstof, als dit gesmolten is voeg dan de rest van de chocolade toe
  • Zorg dat er geen water bij de chocolade komt, daar kan chocolade niet tegen
  • Als de chocolade gesmolten is, voeg je de slagroom toe en blijf je roeren tot je een gladde substantie krijgt
  • Giet de ganache in een spuitflesje om te laten afkoelen tot ongeveer 25 graden
  • Zorg dat je taart koud is!!
  • Drippen maar.
  • Op Facebook, Youtube en Instagram staan filmpjes hoe wij een taart drippen.