• 1 ei
  • 150 gram suikerbakkerspoeder
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 450 gram patisserie bloem, zeeuws bloem of tarwebloem
  • ½ tl zout
  • oven
  • deegroller
  • uitrol latjes 5mm dik
  • zeef
  • mixer of keukenmachine
  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Meng boter, suiker, zout en evt. smaakstof met een deeghaak in de keukenmachine op de laagste stand
  • Voeg het ei toe
  • Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en kneed kort tot een samenhangend deeg
  • Verpak in plasticfolie en laat het deeg minimaal 2 uur rusten in de koelkast
  • Haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast
  • Rol het deeg uit, het liefst tussen de uitrol latjes zo worden de koekjes even dik
  • Bak ze eerst 15 min. in de voorgewarmde oven op 160 graden en daarna nog 10/15 min. (afhankelijk van de grootte van de koekjes) op 140-150 graden (totdat de koekjes een mooie egale bruine kleur hebben)

Tips:

  • Voor chocolade koekjes vervang 50 gram bloem voor 50 gram cacao
  • Zet de koekjes nog 15 tot 30 minuten in de koelkast voordat je ze gaat bakken
  • Mocht je deeg te warm worden, leg het dan weer even in plastic folie in de koelkast
  • Het deeg kun je 3 maanden in de vriezer bewaren