- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Meng boter, suiker, zout en evt. smaakstof met een deeghaak in de keukenmachine op de laagste stand
- Voeg het ei toe
- Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en kneed kort tot een samenhangend deeg
- Verpak in plasticfolie en laat het deeg minimaal 2 uur rusten in de koelkast
- Haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast
- Rol het deeg uit, het liefst tussen de uitrol latjes zo worden de koekjes even dik
- Bak ze eerst 15 min. in de voorgewarmde oven op 160 graden en daarna nog 10/15 min. (afhankelijk van de grootte van de koekjes) op 140-150 graden (totdat de koekjes een mooie egale bruine kleur hebben)
Tips:
- Voor chocolade koekjes vervang 50 gram bloem voor 50 gram cacao
- Zet de koekjes nog 15 tot 30 minuten in de koelkast voordat je ze gaat bakken
- Mocht je deeg te warm worden, leg het dan weer even in plastic folie in de koelkast
- Het deeg kun je 3 maanden in de vriezer bewaren