Recept voor ronde taartvorm van 24 cm 

  • 5 eieren op kamertemperatuur
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 50 gram rijstmeel (toko)
  • 100 gram maizena
  • De eieren moeten echt op kamertemperatuur zijn! Je kunt ze ook 10 minuten in warm water leggen
  • Laat het beslag niet te lang staan
  • Je kunt ook een kleinere taartvorm gebruiken en een paar laagjes bakken
  • Dit beslag is niet geschikt om heel hoog te bakken
  • Direct storten als je taart uit oven haalt
  • Oven voorverwarmen op 185 graden
  • Klop de eieren met suiker en zout op hoge snelheid ongeveer 10 min. met de garde
  • Rijstmeel en maizena mengen, boven de massa zeven en voorzichtig door spatelen tot er geen klontjes meer inzitten
  • Beslag storten in een ingevette taartvorm en ongeveer 30 minuten bakken