HELAAS GEVEN WE IN 2023 geen PME CURSUS.

De PME opleiding leidt op tot taartdecorateur. De opleiding bestaat uit 3 apart te volgen modules: sugarpaste, flowers en icing. Per goed volbrachte module behaal je een PME certificaat. Het eindwerkstuk dient in de laatste les van de module volledig klaar te zijn ter beoordeling. Na volbrenging van alle modules ontvang je het PME Master’s Certificate.

Duur: ongeveer 25 uur per module
Kosten: € 375,- per module

Vanaf januari 2019 zijn de materialenpakketten veel uitgebreider geworden. Hierdoor kost de cursus nu € 375,- per module. Het materialenpakket heeft een waarde van € 150,-. Wat je nog moet kopen zijn de ingrediënten, cakedrums en dummies.

Voor uitgebreidere informatie kun je ons bellen of mailen.

PME Module 1 Sugarpaste

In deze module worden de volgende technieken behandeld: vullen en bekleden van een stapeltaart, bekleden van een dummie, crimpen, embossen, draperiën en lussen (swags), frillen, maken van linten en strikken, brodery anglaise, uitsteektechnieken, het maken van een inlay, zakelijke basis instructie, copyright en licensies. Inbegrepen in deze module: lesboek en het cursuspakket. Houd tijdens de PME module rekening met huiswerk. Lunch is niet inbegrepen. Neem schrijfblok en pen mee.

Nog aan te schaffen: fondant, gumpaste, tylose, cakedrums en dummies

PME Module 2 Sugar Flowers

In deze module ga je leren levensechte bloemen te maken van gumpaste. Je leert de basistechnieken, bloemen met en zonder draad, fantasiebloemen, rozen, orchideeën, bloesem, gerbera, chrysant en het samenstellen van een boeket. Inbegrepen in deze module: lesboek en het cursuspakket. Houd tijdens de PME module rekening met huiswerk. Lunch is niet inbegrepen. Neem schrijfblok en pen mee.

Nog aan te schaffen: gumpaste, kleine rolstok, bloemendraad, bloementape, meeldraad, dustpoeder.

PME Module 3 Royal Icing

In deze module ga je de basistechnieken leren van Royal Icing. Je leert coating, werken met templates, run out, extensions, brush embroidery, lace, verpakking en transport. Inbegrepen in deze module: lesboek en het cursuspakket. Houd tijdens de PME module rekening met huiswerk. Lunch is niet inbegrepen. Neem schrijfblok en pen mee.

Nog aan te schaffen: Royal Icing, dummies en cakedrums.