Dé cursus voor liefhebbers en professionals.

De PME opleiding tot taartdecorateur bij Bakatelier in Breda.

Bij Bakatelier verzorgen wij de uitgebreide PME-opleiding tot taartdecorateur waarmee u technieken leert om de mooiste taarten te maken. Deze opleiding bestaat uit 3 modules. Elke keer als een module succesvol is afgerond, ontvangt u een certificaat. Het eindwerkstuk dient in de laatste les af te zijn ter beoordeling. Na afronding ontvangt u het PME Master’s Certificate.

De PME modules

Het voordeel aan onze PME-opleiding tot taartdecorateur is dat u met verschillende typen materiaal werkt, zodat u deze goed leert kennen en erachter komt wat voor u het beste werkt. De duur per module voor deze cursus is ongeveer 25 uur. De kosten zijn € 375,- per module. Bij deze kosten is het PME-cursuspakket inbegrepen (t.w.v. €150,-), plus koffie, thee en fris. Vanaf januari 2019 zijn de materialenpakketten veel uitgebreider geworden, je hoeft nu bijna geen materialen meer aan te schaffen. Wat je nog moet kopen zijn de ingrediënten, cakedrums en dummies. Alle materialen bij Bakatelier zijn tijdens deze cursus tot uw beschikking.

Houd er tijdens alle modules rekening mee dat er ook huiswerk gemaakt hoort te worden. Neem ook zelf een schrijfblok en een pen mee. Lunch is niet inbegrepen.

PME Module 1 Sugarpaste

In deze module worden de volgende technieken behandeld: vullen en bekleden van een stapeltaart, bekleden van een dummy, crimpen, embossen, draperiën en lussen (swags), frillen, maken van linten en strikken, brodery anglaise, uitsteektechnieken, het maken van een inlay, zakelijke basisinstructie, copyright en licenties.

PME Module 2 Sugar Flowers

In deze module leert u levensechte bloemen te maken van gum paste. U leert de basistechnieken, bloemen met en zonder draad, fantasiebloemen, rozen, orchideeën, bloesem, gerbera, chrysant en het samenstellen van een boeket.

PME Module 3 Royal Icing

In deze module leert u de basistechnieken van Royal Icing. U leert coating, werken met templates, run out, extensions, brush embroidery, lace, verpakking en transport.

We zien u graag verschijnen bij onze PME-opleiding tot taartdecorateur. Voor meer informatie over deze cursus zijn wij altijd bereikbaar. Bel 06-19983460.