recept witte ganache-taartengoeroe-bredaRecept witte ganache:

150 gram witte chocolade
45 gram room (liefst 35 % vet)
met deze hoeveelheid kun je een taart van 20 cm rond drippen.

Werkwijze:

Smelt de chocolade (liefst callebaut) met de room, au bain marie. Zorg wel dat er geen water bij de chocolade komt en pas op dat je chocolade niet gaat verbranden want dan wordt de chocolade bruin. Witte chocolade heeft een laag verbrandingspunt: 44 graden.

Als je de witte chocolade wilt kleuren dan kan dat het beste met chocolade kleurstof van bijvoorbeeld Tasty Me, klik hier voor de verkrijgbare kleuren.

De taart kun je afsmeren met alleen creme of bekleden met fondant of marsepein, als je dit gedaan hebt, zet de taart dan een half uurtje in de vriezer.
Maak ondertussen je chocolade gebruiksklaar en doe deze in een spuitzak. Haal de taart uit de vriezer, knip een puntje van de spuitzak en begin voorzichtig met drippen. Omdat de taart zo koud is zal de chocolade onderweg naar beneden stollen.

Baktelier hoe drip ik een taart
Veel plezier met drippen!